In het vele klantcontact dat we hebben, merken we dat er veel vragen zijn die regelmatig terugkomen. Op deze pagina hebben we de meest voorkomende vragen opgesteld zodat u wellicht direct al antwoord op vragen kunt krijgen met betrekking tot de verhuizing.

1.      Wanneer moet ik beginnen met verhuizen?

Als u zelf gaat verhuizen dan is het belangrijk om op tijd te beginnen met verhuizen. Dit voorkomt stress en slordigheid. Als alles op het laatste moment moet gebeuren kan door de stress de verhuizing niet altijd soepel lopen. Zorg dat je op tijd begint en hierdoor heb je alle tijd om alles uit te zoeken en te regelen. Verhuisbedrijven zoals Verhuisbedrijf Delft hebben ervaring met verhuizen en kunnen daarmee beter inschatten hoelang een verhuizing ongeveer duurt. Bovendien kunnen ze vaak een tandje bijschakelen als het krap dreigt te worden qua tijd.

2.      Kan ik altijd gebruik maken van de verhuisservice van Verhuisbedrijf Delft?

Ja, op zich kunt u altijd verhuizen. Verhuisbedrijf Delft is ongeveer 360 dagen per jaar beschikbaar dus kunnen u verhuizen wanneer u wilt. Maar als u wilt meehelpen met de verhuizing raden wij het af om in de zomer te verhuizen. Het is dan te warm om te verhuizen. Hierdoor is het beter om na te denken over het klimaat en bijvoorbeeld in de lente te verhuizen. Dit is een niet al te koud of warm en bovendien is de kans op neerslag dan kleiner dan in de winter of het najaar. Uiteraard heeft u het niet altijd voor het zeggen wanneer u gaat verhuizen.

3.      Hoe moet ik me voorbereiden op jullie verhuisservice?

U kunt alvast beginnen met het inpakken met dozen. Als u onvolledige dozen heeft vul deze dozen dan met vulmateriaal zodat de bezittingen niet gaan schuiven. Het is verstandig om elke kamer apart in te pakken, of aparte dozen te gebruiken. Hierdoor weet u waar welke dozen moeten. U kunt de dozen ook nummeren of benoemen zodat u weet welke dozen bij elkaar horen. Dit zorgt voor overzicht en voor makkelijker uitzoeken in uw nieuwe huis.

4.      Hoe moet ik glas en servies inpakken?

Wikkel glas of servies apart in papier en stop deze in kleine dozen. Zorg dat ze weinig bewegingsruimte hebben. Zorg voor een belangrijke opstapeling van het servies. De zware borden onder in de doos en de breekbare glazen kopjes bovenop.

5.      Hoe moet ik omgaan met brandbare goederen?

Brandbare goederen of licht ontvlambare goederen mogen niet worden ingepakt. Het is het beste dat deze goederen apart worden vervoerd. Verandering van de druk of temperatuur kan voor een explosie zorgen.

6.      Wanneer moet ik mijn adres wijzigen?

Wijzig op tijd uw adres. Als dit te laat gebeurt, zou het kunnen gebeuren dat post naar uw oude huis wordt gestuurd terwijl u al geïnstalleerd bent in uw nieuwe huis.

7.      Hoe verpak ik spiegels en schilderijen?

Spiegels en schilderijen moet u inpakken op hun kant in zware dozen verpakken. Door zware dozen te gebruiken verminderd u de kans dat deze gaan bewegen en dat de spiegel of schilderij beschadigd raakt.

8.      Hoe verpak ik kleden en  gordijnen?

Zorg voor nette dozen en vouw de gordijnen goed op. Deze kunt u hierna in plastic zakken stoppen en daarna in de dozen stoppen.

9.      Is uitbesteden de beste optie voor verhuizen?

In veel gevallen is uitbesteden de beste optie. Hierdoor heeft u professionele hulp en heeft u tijd om uw eigen zaken te regelen terwijl er verhuisd wordt. Vooral als u de verhuizing betrekking heeft op een verhuizing met wat grotere afstand (bijvoorbeeld van Leidschendam naar Zoetermeer) is het handig om een verhuisbedrijf zoals Verhuisbedrijf Delft in te schakelen. U kunt altijd advies inwinnen als u nog twijfelt. Als u zelf wilt verhuizen, reken erop dat het altijd zwaarder is dan u denkt. U moet zorgen voor de juiste verhuismaterialen en vervoersmiddelen. Regel het goed!

10. Hoe verhuis ik een wasmachine?

Bij het verhuizen van een wasmachine is het belangrijk dat de trommel vastgezet is. Anders kan de wasmachine schade oplopen. Het is belangrijk om de wasmachine in goed beschermingsmateriaal te wikkelen en niet te veel te kantelen.

  • Binnen 15 minuten een passende prijs
  • Goedkoopste van Delft
  • Gemiddeld beoordeeld met een 8.7